Header Ads

Derslerde Başarılı Olmak İçin Yapılması Gerekenler!

Derslerde başarılı olmak istiyorsanız öncelikle uymanız gereken başlıca kurallar var.
Bu kuralları sizlere saymadan önce bir kaç öneri verelim.

Bu Okuduklarınızı 1 seferliğine değil tekrarlı olarak yapmanız şart eyer başarınızda iyi bir yükseliş istiyorsanız.Zaten sizi kesinlikli yormayacak şekilde en standart ve kolay şeklini anlatacağım bundan emin olabilirsiniz.


Öncelikle yapmanız gereken şey derste hocanızı can kulağı ile dinlemek eyer derste birşey öğrenemediyseniz işiniz daha zorlaşacaktır evde yardımcı kitaplarla kendiniz konuyu öğrenmek zorundasınız! ama diyelim ki hocayı iyi bir şekilde dinlediniz eve gittiğinizde ilk düşündüğünüz şey TEKRAR bunu asla unutmayın hemen o gün ki dersin tekrarını yapın iyice öğrenin ve ders notları çıkarın bu neden derseniz ise formüllerin çözümlerin daha iyi aklınızda kalması için!

Bunu Yaptınız mı ? O zaman işimiz yavaş yavaş kolaylaşıyor.



Dersi sevmeniz gerek sıkılırsanız olmaz! evet diğer adıma gelelim hergün en az 3 saatlik bir çalışma yapmanız başarınızı yüksek oranda etkileyecektir ama birde şu var ki çalıştığınızı anlamanız gerek.


Bol bol test çözmeniz gerek evet konuyu öğrenmenin ve akılda kalmasının en kolay ve en pratik yolu test çözmektir bu şekilde asla unutmayacaksınız diyebilirim! Test çözerken çözemediğiniz soruları kesinlikle hocalarınıza danışın hem hocaların gözüne girersiniz hemde doğru kaynağın tam adresinden öğrenmiş olursunuz cevabı.



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.